Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Дрю йога

Дрю йога

Дрю йога

Дрю йогата ви осигурява физически, умствени и емоционални предимства, посредством различна последователност от пози и осъзнаване на движенията на тялото. „Dru” идва от думата „dhruva”, която на санскрит означава спокоен или непроменлив. Тази древна йогийска практика, която продължава да бъде актуална и в съвременния свят, се фокусира към нашата „Dhruvakasha” – вътрешно пространство, което е спокойно и обширно. Независимо от това колко стресиращ е живота ни, това място запазва нашето вътрешно спокойствие и сила.

Всеки може да участва в сесия по Дрю йога. Няма възрастови или здравословни ограничения, нито ограничения за това в каква фитнес форма се намира тялото ни. Това е така, защото този стил йога подхожда по-леко към тялото, като един вид противоотрова на стреса на много по-дълбоко ниво. Посредством проста последователност от йога пози, изпълнявани с голяма доза концентрация и фокусиране, тялото ни освобождава вътрешната ни сила, мир и спокойствие. Тялото, ума и емоциите са свързани помежду си и си взаимодействат, независимо дали става въпрос за нещо положително или отрицателно. Като подобрите мобилността на тялото си ще подобрите вашето емоционално и психическо състояние.

Едно от най-значимите неща, които се постигат посредством Дрю йога е освобождаването на натрупаните в тялото енергийни блокажи. Това става посредством лесни за изпълнение последователности от движения, определени начини на дишане, жестове с ръце и визуализации, които помагат за освобождаването на блокираната енергия. Тези енергийни блокажи могат да доведат до болести, страдание и стрес. Практикувайки Дрю йога вие ще изпитате едно пълноценно подобряване на състоянието.

Ключът към постигането на пълноценна Дрю йога сесия е да сте запознат с вашите движения, вместо с вашите физически постижения. Ето някои пози от тази йога практика и ползите, които те ще ви донесат:

The Dru Sun Sequence – рязко ще повиши жизнеността ви и ще ви освободи от стреса.

The Seat of Compassion Sequence – ще трансформира болезнените емоции.

The Salutation to the Four Directions Sequence – ще насочи вашата фина енергия за лекуването на физически, умствени или емоционални заболявания.

Introspection or Immortality Sequence – ще промени вашите негативни мисли в нови мисли, които да ви носят увереност и вдъхновение.

Освен това Дрю йога води и до подобряване на физическото състояние. Когато се практикува редовно тя енергизира организма и подобрява жизнеността, гъвкавостта, силата и издръжливостта. Освен това този стил йога подобрява дишането и съня. Дрю йога помага за намаляване на болките в гърба и отнема напрежението от цялото тяло. Сесиите по Дрю йога ще ви помогнат ефективно да се справите със стреса и конфликтните ситуации с които се сблъсквате всеки ден. Посредством Дрю йога вие ще гледате по-положително на живота си, а това ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-млади.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 1961

Препоръчани продукти

Коментари за Дрю йога

  Подобни статии

  Поза Сфинкс

  Поза Сфинкс

  Поза Сфинкс (Sphinx Pose) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Легнете по корем със събрани кра...
  Ущрасана – Поза Камила

  Ущрасана – Поза Камила

  Ущрасана (Ustrasana) – Поза Камила Изпълнение на позата стъпка по стъпка Застанете с широко отво...
  Матсясана – Поза Риба

  Матсясана – Поза Риба

  Матсясана (Matsyasana) – Поза Риба Традиционно Поза Риба се извършва, като краката ви са в поза Пад...