Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Дрю йога

Дрю йога

Дрю йога

Дрю йогата ви осигурява физически, умствени и емоционални предимства, посредством различна последователност от пози и осъзнаване на движенията на тялото. „Dru” идва от думата „dhruva”, която на санскрит означава спокоен или непроменлив. Тази древна йогийска практика, която продължава да бъде актуална и в съвременния свят, се фокусира към нашата „Dhruvakasha” – вътрешно пространство, което е спокойно и обширно. Независимо от това колко стресиращ е живота ни, това място запазва нашето вътрешно спокойствие и сила.

Всеки може да участва в сесия по Дрю йога. Няма възрастови или здравословни ограничения, нито ограничения за това в каква фитнес форма се намира тялото ни. Това е така, защото този стил йога подхожда по-леко към тялото, като един вид противоотрова на стреса на много по-дълбоко ниво. Посредством проста последователност от йога пози, изпълнявани с голяма доза концентрация и фокусиране, тялото ни освобождава вътрешната ни сила, мир и спокойствие. Тялото, ума и емоциите са свързани помежду си и си взаимодействат, независимо дали става въпрос за нещо положително или отрицателно. Като подобрите мобилността на тялото си ще подобрите вашето емоционално и психическо състояние.

Едно от най-значимите неща, които се постигат посредством Дрю йога е освобождаването на натрупаните в тялото енергийни блокажи. Това става посредством лесни за изпълнение последователности от движения, определени начини на дишане, жестове с ръце и визуализации, които помагат за освобождаването на блокираната енергия. Тези енергийни блокажи могат да доведат до болести, страдание и стрес. Практикувайки Дрю йога вие ще изпитате едно пълноценно подобряване на състоянието.

Ключът към постигането на пълноценна Дрю йога сесия е да сте запознат с вашите движения, вместо с вашите физически постижения. Ето някои пози от тази йога практика и ползите, които те ще ви донесат:

The Dru Sun Sequence – рязко ще повиши жизнеността ви и ще ви освободи от стреса.

The Seat of Compassion Sequence – ще трансформира болезнените емоции.

The Salutation to the Four Directions Sequence – ще насочи вашата фина енергия за лекуването на физически, умствени или емоционални заболявания.

Introspection or Immortality Sequence – ще промени вашите негативни мисли в нови мисли, които да ви носят увереност и вдъхновение.

Освен това Дрю йога води и до подобряване на физическото състояние. Когато се практикува редовно тя енергизира организма и подобрява жизнеността, гъвкавостта, силата и издръжливостта. Освен това този стил йога подобрява дишането и съня. Дрю йога помага за намаляване на болките в гърба и отнема напрежението от цялото тяло. Сесиите по Дрю йога ще ви помогнат ефективно да се справите със стреса и конфликтните ситуации с които се сблъсквате всеки ден. Посредством Дрю йога вие ще гледате по-положително на живота си, а това ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-млади.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2413

Препоръчани продукти

Коментари за Дрю йога

  Подобни статии

  Карма йога

  Карма йога

  В наши дни рядко се срещат хора, които вършат нещо, заради личното си убеждение, че то е правилно. П...
  Дхарана йога

  Дхарана йога

  Когато вършите нещо винаги съществува опасност да загубите своята концентрация. От изпълнението на з...
  Нада йога

  Нада йога

  Има изобилие от йога стилове, които се практикуват в цял свят. Един от най-уникалните стилове йога е...
  Бхакти йога

  Бхакти йога

  Бхакти йогата по своето същество е предан стил йога. Това е един от най-старите видове йога и нейнит...
  Нияма йога

  Нияма йога

  Всеки вид практика има свой собствен набор от правила за това как да живеете живота си. Една от тези...
  Дхяна йога

  Дхяна йога

  Дхяна йога е един от осемтe духовни пътя на йогата. Това е седмият път на йогата, който се концентри...