Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Cy - Yo

Cy - Yo

Cy - Yo

Ако си мислите, че комбинирането на две различни дейности, като колоездене и йога е абсурдно не сте  съвсем прави. Фитнес инструктора Кърт Далтън е създателят на Cy – Yo един изцяло нов и еволюционен подход към физическата подготовка и благосъстоянието.

Cy – Yo е съкратеното наименование и идва от Cycle/Yoga. Представлява едночасова холистична кардио тренировка, която помага на всички аспекти на нашето фокусиране и постига оптимални физически и духовни резултати. Един традиционен клас по Cy – Yo  започва с 10 минути фокусиране върху активизиране на мускулите, раздвижване и сгряване на ставите и помагат да осъзнаете енергийните центрове на ума и тялото. След тези първоначални 10 минути следва 40 минути каране на колело. По време на карането на колело се обръща особено внимание на енергийните центрове, техниките за визуализация и дишане. Освобождаването на негативната енергия, детоксикацията на тялото и увеличаването на високите енергийни полета са ключовите неща за постигане на оптимално физическо представяне в тази фаза на тренировката. След това се извършва 10 минутен йога поток, непосредствено след колоезденето. Той ни помага да съсредоточим съзнанието си, да успокоим телата си и да създадем положителен енергиен поток в тях.

Както всички знаем упражненията, които са разработени на запад се концентрират върху подобряването на физическите аспекти на тялото, тонизиране на мускулите, силови тренировки и др. От друга страна практикуването на йога се фокусира върху бавните движения, правилното дишане и упражнения. Cy – Yo комбинира най-доброто и от двете системи. Само в рамките на 1 час Cy-Yo ви позволява да изпитате една типична западна фитнес програма, съчетана с древните практики от изтока, които обединяват тялото, ума и духа.

Cy – Yo може да се практикува от всеки, независимо от неговата възраст, пол или начин на живот. За да го направи по-забавно и приятно Далтън включва и музика в класовете си в зависимост от музикалните предпочитания на хората, които присъстват на тренировката.

Ако си търсите един различен начин да се упражнявате, като съчетавате йога и фитнес, то Cy – Yo е точно за вас.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2321

Препоръчани продукти

Коментари за Cy - Yo

  Подобни статии

  Бикрам йога

  Бикрам йога

  Бикрам йога – 26-те пози, които се изпълняват в жегата Бикрам йога носи името на своя основател Бик...
  Ащанга йога

  Ащанга йога

  Ащанга йога – осемте разклонения на йога на Патанджали Ащанга йога е стилът йога, който е разработе...
  Силова йога

  Силова йога

  Заредете тялото си със силова йога Силовата йога е западния вариант на индийската Ащанга йога. Тя п...
  Гола йога

  Гола йога

  Както добре знаете Йога е обединение на тялото, ума и духа. Тази практика, която е на 5 хиляди годин...
  Вини йога

  Вини йога

  Йогата е придобила голяма популярност по целия свят, заради умствените и физическите ползи за хората...
  Бхарата йога

  Бхарата йога

  Бхарата йога означава прецизност в подреждането. Герт Ван Льовен, който е основател и директор на ин...