Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Cy - Yo

Cy - Yo

Cy - Yo

Ако си мислите, че комбинирането на две различни дейности, като колоездене и йога е абсурдно не сте  съвсем прави. Фитнес инструктора Кърт Далтън е създателят на Cy – Yo един изцяло нов и еволюционен подход към физическата подготовка и благосъстоянието.

Cy – Yo е съкратеното наименование и идва от Cycle/Yoga. Представлява едночасова холистична кардио тренировка, която помага на всички аспекти на нашето фокусиране и постига оптимални физически и духовни резултати. Един традиционен клас по Cy – Yo  започва с 10 минути фокусиране върху активизиране на мускулите, раздвижване и сгряване на ставите и помагат да осъзнаете енергийните центрове на ума и тялото. След тези първоначални 10 минути следва 40 минути каране на колело. По време на карането на колело се обръща особено внимание на енергийните центрове, техниките за визуализация и дишане. Освобождаването на негативната енергия, детоксикацията на тялото и увеличаването на високите енергийни полета са ключовите неща за постигане на оптимално физическо представяне в тази фаза на тренировката. След това се извършва 10 минутен йога поток, непосредствено след колоезденето. Той ни помага да съсредоточим съзнанието си, да успокоим телата си и да създадем положителен енергиен поток в тях.

Както всички знаем упражненията, които са разработени на запад се концентрират върху подобряването на физическите аспекти на тялото, тонизиране на мускулите, силови тренировки и др. От друга страна практикуването на йога се фокусира върху бавните движения, правилното дишане и упражнения. Cy – Yo комбинира най-доброто и от двете системи. Само в рамките на 1 час Cy-Yo ви позволява да изпитате една типична западна фитнес програма, съчетана с древните практики от изтока, които обединяват тялото, ума и духа.

Cy – Yo може да се практикува от всеки, независимо от неговата възраст, пол или начин на живот. За да го направи по-забавно и приятно Далтън включва и музика в класовете си в зависимост от музикалните предпочитания на хората, които присъстват на тренировката.

Ако си търсите един различен начин да се упражнявате, като съчетавате йога и фитнес, то Cy – Yo е точно за вас.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3049

Препоръчани продукти

Коментари за Cy - Yo

  Подобни статии

  Ущрасана – Поза Камила

  Ущрасана – Поза Камила

  Ущрасана (Ustrasana) – Поза Камила Изпълнение на позата стъпка по стъпка Застанете с широко отво...
  Матсясана – Поза Риба

  Матсясана – Поза Риба

  Матсясана (Matsyasana) – Поза Риба Традиционно Поза Риба се извършва, като краката ви са в поза Пад...