Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Cy - Yo

Cy - Yo

Cy - Yo

Ако си мислите, че комбинирането на две различни дейности, като колоездене и йога е абсурдно не сте  съвсем прави. Фитнес инструктора Кърт Далтън е създателят на Cy – Yo един изцяло нов и еволюционен подход към физическата подготовка и благосъстоянието.

Cy – Yo е съкратеното наименование и идва от Cycle/Yoga. Представлява едночасова холистична кардио тренировка, която помага на всички аспекти на нашето фокусиране и постига оптимални физически и духовни резултати. Един традиционен клас по Cy – Yo  започва с 10 минути фокусиране върху активизиране на мускулите, раздвижване и сгряване на ставите и помагат да осъзнаете енергийните центрове на ума и тялото. След тези първоначални 10 минути следва 40 минути каране на колело. По време на карането на колело се обръща особено внимание на енергийните центрове, техниките за визуализация и дишане. Освобождаването на негативната енергия, детоксикацията на тялото и увеличаването на високите енергийни полета са ключовите неща за постигане на оптимално физическо представяне в тази фаза на тренировката. След това се извършва 10 минутен йога поток, непосредствено след колоезденето. Той ни помага да съсредоточим съзнанието си, да успокоим телата си и да създадем положителен енергиен поток в тях.

Както всички знаем упражненията, които са разработени на запад се концентрират върху подобряването на физическите аспекти на тялото, тонизиране на мускулите, силови тренировки и др. От друга страна практикуването на йога се фокусира върху бавните движения, правилното дишане и упражнения. Cy – Yo комбинира най-доброто и от двете системи. Само в рамките на 1 час Cy-Yo ви позволява да изпитате една типична западна фитнес програма, съчетана с древните практики от изтока, които обединяват тялото, ума и духа.

Cy – Yo може да се практикува от всеки, независимо от неговата възраст, пол или начин на живот. За да го направи по-забавно и приятно Далтън включва и музика в класовете си в зависимост от музикалните предпочитания на хората, които присъстват на тренировката.

Ако си търсите един различен начин да се упражнявате, като съчетавате йога и фитнес, то Cy – Yo е точно за вас.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2138

Препоръчани продукти

Коментари за Cy - Yo

  Подобни статии

  Нияма йога

  Нияма йога

  Всеки вид практика има свой собствен набор от правила за това как да живеете живота си. Една от тези...
  Дхяна йога

  Дхяна йога

  Дхяна йога е един от осемтe духовни пътя на йогата. Това е седмият път на йогата, който се концентри...
  Йога на сърцето

  Йога на сърцето

  Йогата на сърцето подобрява работата на сърцето, ума и емоциите, посредством стимулиране на физическ...
  Гитананда йога

  Гитананда йога

  Гитананда йога се фокусира върху трите велики мистични източни науки – Мантра, Тантра и Янтра. Мантр...
  Сиддха йога

  Сиддха йога

  Сиддха йога е движение, което е основано от Свами Муктананда, който е хиндуистки гуру, през 70-те го...
  Сахаджа йога

  Сахаджа йога

  Сахаджа йога е уникална техника за медитация, която е разработена от Шри Матаджи Нирмала Деви през 1...