Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Тантра йога

Тантра йога

Тантра йога

Някои самозвани „гурута” и „учители” представят Тантрата просто като някакъв вид свещен секс и това е довело до масовото неправилно разбиране за това духовно понятие. Тантрата в действителност е много повече от това. Тя е начин на живот. Сексуалната тантра наистина се отнася главно за сексуалният контакт между партньорите, но чистата форма на Тантрата с това да уеднакви мъжките и женските същности в едно лице.

Произхода на чистата Тантра датира още от дълбока древност. Нейната основна цел е да се хармонизира мъжката и женската същност в един човек, за да се постигне творческа мъдрост и духовно обновление. Един от начините за постигане на тази цел е посредством практикуването на Тантра йога.

Тантра означава растеж, докато йога означава концентрация. Следователно Тантра йога може да се тълкува, като концентрация върху растежа на енергията на човека с цел да бъдат постигнати целите на Тантра.

Тантра йогата не е просто упражнение. Това е по-скоро философия на живота. Тя се основава на различни вярвания, които включват индуизъм, будизъм, джайнизъм и движението Ню Ейдж. Това учение споделя мнението, че цялата Вселена е израз на духа на космическата майка, известна като Шакти или на божествената сила на живот в зависимост от това на кое убеждение се основава. Това учение е трудно да се овладее, защото не може да се научи само от книгите. Тантричните йоги трябва да бъдат отдадени на своя гуру, за да могат да овладеят това учение.

Една медиативна Тантра сесия обикновено започва така: Гуруто стои спокойно и умът му започва да се освобождава от нечисти мисли и желания. Използвайки чувствата и въображението си след това ученикът събира своята собствена жизнена сила. Тази енергия се придвижва от опашната кост нагоре по гръбначния стълб до врата и продължава да нараства, докато не достигне челото. Събраната жизнена сила след това се пренасочва от челото, за да се образува тяло от светлина и енергия, което продължава да нараства, докато не достигне човешки размери.

Това тяло от светлина и енергия всъщност представлява душата и същността на тантрическите йоги. Тантра йогата насочва любовта към него, преди то да се върне обратно в челото и след това обратно по гръбнака до опашната кост. Когато светлината се върне обратно в телата на тантричните йоги, те се чувстват просветени и духовно събудени.

Добрият ученик трябва да притежава вяра, смелост и преданост към своя гуру. Вярванията в Тантра йога могат до такава степен да бъдат попити от учениците, че те да намерят сили да се справят с вредните си навици, като пушене, пиене и преяждане. Тантра йогата е един отличен начин за поддържане на физическо, умствено и духовно здраве.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 17014

Препоръчани продукти

Коментари за Тантра йога

  1. .

    Вие наясно ли сте с Тантра-йогата? Хармонизирането се отнася до общуването чрез секса, а не до собствената ин-ян енергия! Основното е управлението на Кундалини енергията при двамата партньори и превръщането на оргазма в екстаз ! ДА ВЗЕМЕТЕ ДА ПРЕПРОЧЕТЕТЕ И ПОТРЕНИРАТЕ ТАНТРАТА !!!

  2. 1.

    Но

    У

Подобни статии

Каматкарасана

Каматкарасана

Каматкарасана (Camatkarasana) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Започнете с поза Адхо Мукха ...