Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Пурна йога

Пурна йога

Пурна йога

„Целият живот е йога” – това е казал Шри Ауробиндо, който е бил индийски гуру и един от най-ранните водачи, които определят принципите и практиките на Интегралната йога.

Ако търсите практика, която да ви помогне да откриете вашите вътрешни чувства и да усещате тялото и духа си като нещо близко и сигурно, може да пробвате, като проучите принципите и техниките на Пурна йога. Това е специфичен стил йога при който се постига физическо, умствено, емоционално и духовно осъзнаване и се подпомага личностното израстване. Този подход към йога използва мъдростта на миналото и я прилага в настоящето, като ни предоставя инструменти посредством които да водим здравословен начин на живот.

Пурна йогата развива чувството на баланс и хармония. Тя включва стречинг, придобиване на гъвкавост и медитация, която носи спокойствие и релаксация.  В действителност йогата е много повече от физически упражнения. Тя е един вид предизвикателство към духа и тялото.

Думата „Пурна” означава завършеност, а Пурна йога интегрира различните аспекти на йогата в набор от упражнения, трансформация и изцеление. Тя предлага на практикуващите мъдрост и техники, които да ви помогнат да обедините тялото, духа и съзнанието си. Пурна йога е съвкупност от Асани, Пранаяма, медитация и храненето и начина на живот на йогите. Пурна йога е изкуството да обичате себе си, като се вслушвате в сърцето си.

Хората, които не са правили никакви физически упражнения, намират много ползи в практикуването на този стил йога. Пурна йога внимателно настройва тялото, чрез позите, които се изпълняват. Нейната прецизност в крайна сметка ще доведе до безпрецедентен ръст на вашето физическо, умствено и емоционално ниво.

Ползите от практикуването на Пурна йога са:

 • Подобряване на гъвкавостта и силата на тялото.
 • Подобрява действието на сърдечно-съдовата система.
 • Изчиства съзнанието и подобрява фокуса.
 • Създава емоционален баланс.
 • Безопасно е за всички без значение на колко години са или какво им е физическото състояние.
 • Подобрява заздравяването на раните.
 • Чудесен начин за създаване на общо благосъстояние.

Йогата е инструмент за подобряване на информираността, независимо дали имаме религиозни или духовни убеждения. Пурна йога осъзнава и оценява значението на нашите тела.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 1808

Препоръчани продукти

Коментари за Пурна йога

  Подобни статии

  Чатуранга Дандасана

  Чатуранга Дандасана

  Чатуранга Дандасана (Chaturanga Dandasana) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Направете първо...
  Поза Дъска

  Поза Дъска

  Поза Дъска (Plank Pose) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Започнете, като изпълните поза Адх...
  Маюрасана – Поза Паун

  Маюрасана – Поза Паун

  Маюрасана (Mayurasana) – Поза Паун Изпълнение на позата стъпка по стъпка Коленичете на пода, с р...