Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Интегрална йога

Интегрална йога

Интегрална йога

Интегралната йога се отнася до серия учения на индийския гуру Шри Ауробиндо и неговата партньорка Мира Алфаса, която е по-известна, като „Майката”. Тези йога учения са разработени в началото на 20-ти век и основната и цел е да отвори очите на практикуващите, за да могат да погледнат отвъд повърхността на нещата.

История

Това, което днес е известно като Интегрална йога е колекция от писанията на Шри Ауробиндо в периода от 1900 до 1930г. Към тях спада и книгата му „They Synthesis of Yoga". Кореспонденцията с неговите ученици и личния му дневник описват подробно неговите йога преживявания.

Какво представлява Интегралната йога?

Според Шри Ауробиндо под повърхността на всяко същество във Вселената се крие единствено истината. Въпреки това обикновено човешкият ум не може да види през тази повърхност. За да видите реалността, която се намира под всяко човешко същество, трябва да тренирате ума си. Това може да бъде постигнато посредством древните йога практики.

Чрез практикуването на йога човешкият ум се отваря и вижда отвъд това, което лежи на повърхността. Когато това се случи човек започва да вижда реалността, която лежи отдолу.

Ролята на учителя

Пътя към просветлението не е никак лесен. Може да достигнете до него по-лесно с помощта на учител. Учителят е човек, който вече е достигнал до високо състояние на съзнанието. С опита си той може да насочи учениците си по правилният път, за да достигнат и те неговото ниво на съзнание.

Освен насоки учителят дава и вдъхновение на своите ученици, за да могат учениците да преминат през трудностите на своето себеосъзнаване.

Тъй като пътят не е лесен отнема много време, за да достигнете това, което учителите могат. Ето защо е важно човек да отвори съзнанието си, да е търпелив и да не се предава под напора на неизбежните трудности. Ако се справите с всичко това, като награда ще се сдобиете с едно високо състояние на съзнанието. Тогава ще разберете, че жертвите и предаността са си стрували.

Интегралната йога съчетава няколко йога клонове, така че практикуващите да имат по-добри начини за постигане на по-високо състояние на съзнанието. С помощта на учител резултатите ще станат още по-добри. Опитайте този стил йога сега и се уверете сами как това ще промени живота ви.

Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 2790

Препоръчани продукти

Коментари за Интегрална йога

  Подобни статии

  Каматкарасана

  Каматкарасана

  Каматкарасана (Camatkarasana) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Започнете с поза Адхо Мукха ...
  Дханурасана – Поза лък

  Дханурасана – Поза лък

  Дханурасана (Dhanurasana) – Поза лък Изпълнение на позата стъпка по стъпка Легнете по корем с ръ...