Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Даоистка йога

Даоистка йога

Даоистка йога

Даоистката йога е комбинация от упражнения и стречинг, които ви позволяват да синхронизирате дишането си спрямо различните стилове йога, които искате да практикувате. Това е много лесно за изпълнение и всеки може да го практикува, независимо от своя здравен статус, умения и възраст. Причина за това е, че Даоистката йога включва основните принципи, които са заложени и в Тай Чи йогата. Хората харесват този стил йога, защото той е много лесен за практикуване и същевременно носи много ползи за здравето.

Тази форма на медитация има три цели, които винаги трябва да имате в предвид. Нейна първа грижа е да ви помогне да станете по-силни и гъвкави и да подобри дишането ви. Всички тези неща могат да помогнат за подобряване на вашето умствено, духовно и физическо благосъстояние. Втората цел е да се повиши жизнената енергия, която циркулира в тялото ви. Накрая, но не на последно място трябва да разберете връзката между ума, тялото и дишането, което ще ви помогне да постигнете мир в живота си. С непрекъснатото практикуване на Даоистка йога вие ще постигнете всички цели посочени по-горе в сравнително кратки срокове. Освен това можете да се възползвате и от многото положителни ефекти, които ще ви гарантират това да бъдете здрав и отпочинал. Всички тези неща са възможни, защото този стил йога подобрява потока от жизнена енергия в цялото ви тяло, което от своя страна поддържа всички аспекти на тялото ви в перфектно състояние.

Освен облагите споменати по-горе, Даоистката йога има още ползи, които предлага на своите практикуващи. Тя влияе добре на сърдечно-съдовата система, храносмилателната система, дихателната система, нервната система, ендокринната система и имунната система. В дългосрочен план медитацията може да излекува и болните от хронични заболявания. Някои дори твърдят, че Даоистката йога може да бъде един вид елексир на живота и да забави процеса на стареене. Ако искате да изучите изцяло съществото си  и да се възползвате от многобройните ползи за здравето, без да изразходвате твърде много усилия в упражнения, то Даоистката йога е точно за вас.

Рейтинг: 3.5/5 на базата на 2 оценки
прегледи 2939

Препоръчани продукти

Коментари за Даоистка йога

  Подобни статии

  Ащанга йога

  Ащанга йога

  Ащанга йога – осемте разклонения на йога на Патанджали Ащанга йога е стилът йога, който е разработе...
  Силова йога

  Силова йога

  Заредете тялото си със силова йога Силовата йога е западния вариант на индийската Ащанга йога. Тя п...
  Гола йога

  Гола йога

  Както добре знаете Йога е обединение на тялото, ума и духа. Тази практика, която е на 5 хиляди годин...
  Вини йога

  Вини йога

  Йогата е придобила голяма популярност по целия свят, заради умствените и физическите ползи за хората...
  Бхарата йога

  Бхарата йога

  Бхарата йога означава прецизност в подреждането. Герт Ван Льовен, който е основател и директор на ин...
  Cy - Yo

  Cy - Yo

  Ако си мислите, че комбинирането на две различни дейности, като колоездене и йога е абсурдно не сте ...