Назад  |   Начало  »  Духовно развитие  »  Йога  »  Видове йога  »  Ананда йога

Ананда йога

Ананда йога

Ананда йога е класически стил на Хатха йога, която използва Асани и Пранаяма, които ви помагат да контролирате фините енергии в тялото ви, особено енергиите на чакрите. Ананда йога се състои предимно от леки упражнения носещи вътрешни преживявания и не включва тежки физически практики. Тази практика е разработена от Свами Криянанда, който е ученик на Парамханса Йогананда и автор на духовната класика „Автобиографията на един йогин”.

Една от отличителните черти на Ананда йога е, че нейната основна цел е духовният напредък. Хармонизиране на енергиите и балансиране на ума, духа и тялото за повишаване на нивото на съзнание. Тихото утвърждаване се извършва, докато се правят йога пози. Това е един вид свързване на ума активно и пряко с практиката. Ананда йога ни помага да намерим своя покой и ни помага в медитацията, като основната цел е повишаване на нашето съзнание. Пряко средство за постигане на тази цел според Свами са утвържденията. Става въпрос за генериране и поддържане на вътрешния нарастващ поток от енергия по един сигурен, балансиран и съзнателен начин. Ето защо всяка част от Ананда йога трябва да допринесе за постигането на тази цел.

Ананда йога включва Асана, Пранаяма, йогийски техники за медитация и прилагане на йога философията.

Преди всичко същността на Ананда йога е вибрацията на Парамханса Йогананда. Всяка йога традиция е „специфичен лъч на Божествена благодат”. Няма значение дали сте ученик или не. Великият учител ще помогне на всеки, който го призове. Ако наистина искате да усетите същността на Ананда йога, трябва да призовете Парамханса Йогананда. Потърсете неговите напътствия и се опитайте да се настроите към неговото съзнание.

Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3250

Препоръчани продукти

Коментари за Ананда йога

  Подобни статии

  Тадасана – Поза Планина

  Тадасана – Поза Планина

  Тадасана (Tadasana) – Поза Планина Изпълнение на позата стъпка по стъпка Застанете изправени, ка...
  Натараджасана

  Натараджасана

  Натараджасана (Natarajasana) Изпълнение на позата стъпка по стъпка Застанете в поза Таданасана (...