Пурна йога

Пурна йога

„Целият живот е йога” – това е казал Шри Ауробиндо, който е бил индийски гуру и един от най-ранните водачи, които определят принципите и практиките на Интегралната йога.

Ако търсите практика, която да ви помогне да откриете вашите вътрешни чувства и да усещате тялото и духа си като нещо близко и сигурно, може да пробвате, като проучите принципите и техниките на Пурна йога. Това е специфичен стил йога при който се постига физическо, умствено, емоционално и духовно осъзнаване и се подпомага личностното израстване. Този подход към йога използва мъдростта на миналото и я прилага в настоящето, като ни предоставя инструменти посредством които да водим здравословен начин на живот.

Пурна йогата развива чувството на баланс и хармония. Тя включва стречинг, придобиване на гъвкавост и медитация, която носи спокойствие и релаксация.  В действителност йогата е много повече от физически упражнения. Тя е един вид предизвикателство към духа и тялото.

Думата „Пурна” означава завършеност, а Пурна йога интегрира различните аспекти на йогата в набор от упражнения, трансформация и изцеление. Тя предлага на практикуващите мъдрост и техники, които да ви помогнат да обедините тялото, духа и съзнанието си. Пурна йога е съвкупност от Асани, Пранаяма, медитация и храненето и начина на живот на йогите. Пурна йога е изкуството да обичате себе си, като се вслушвате в сърцето си.

Хората, които не са правили никакви физически упражнения, намират много ползи в практикуването на този стил йога. Пурна йога внимателно настройва тялото, чрез позите, които се изпълняват. Нейната прецизност в крайна сметка ще доведе до безпрецедентен ръст на вашето физическо, умствено и емоционално ниво.

Ползите от практикуването на Пурна йога са:

  • Подобряване на гъвкавостта и силата на тялото.
  • Подобрява действието на сърдечно-съдовата система.
  • Изчиства съзнанието и подобрява фокуса.
  • Създава емоционален баланс.
  • Безопасно е за всички без значение на колко години са или какво им е физическото състояние.
  • Подобрява заздравяването на раните.
  • Чудесен начин за създаване на общо благосъстояние.

Йогата е инструмент за подобряване на информираността, независимо дали имаме религиозни или духовни убеждения. Пурна йога осъзнава и оценява значението на нашите тела.

Препоръчани продукти

loading...

Подобни статии

Матсясана – Поза Риба

Матсясана – Поза Риба

Матсясана (Matsyasana) – Поза Риба Традиционно Поза Риба се извършва, като краката ви са в поза Пад...