Натя йога

Натя йога

Натя йога, която е по-известна, като танцова йога е комбинация от Карма йога, Бхакти йога и съдържа някои от елементите на Раджа йога и Хатха йога. Смята се, че посредством нея се придобива представа за трансформацията на душата, тялото, ума и сърцето. Този вид йога е доста по-сложен в сравнение с други, тъй като съчетава по малко от всичко. Натя йога се състои от традиционните йога упражнения и йога пози, които помагат много за подготовката на тялото. Тя обаче включва и други упражнения, които наподобяват бойните изкуства. Това само показва колко сложна и интегрирана е Натя йога.

Хората които практикуват Натя йога вярват силно, че това е най-бързият начин за усвояване на всеки аспект на Бхакти. Чрез усвояването на различни емоционални състояния и пеенето на различни религиозни песни, вие можете да попиете всичко за Бхакти. Смята се, че хората, които практикуват Натя йога са способни на всичко, тъй като могат да разделят своите умствени, физически и емоционални дейности. След като изпълните тези упражнения от йогата се очаква вие да се концентрирате и да държите настрана всичко, което може да доведе до вашето разсейване. Самоконтрола и фокуса са двата най-важни фактора за успешното изпълняване на Натя йога.

При практикуването на Натя йога се използва и звукова медитация или Нада йога. Това помага на практикуващия да се концентрира върху конкретна музика или звуци, които карат тялото да се движи според звуците и по този начин да достигне до по-високо ниво на съзнание. Комбинацията от Нада йога и Натя йога е основната причина практикуващите да хармонизират всички свои движения, като например движението на ръцете, ушите които внимателно слушат звуците, перфектното движение на краката и очите, които следват движението на ръцете и прекрасното пеене. Ако всичко това се извършва безупречно, практикуващият йога ще се сдобие с ясен и спокоен ум.

Сливането на ушите, очите, ръцете, краката и пеенето е основната цел на Натя йога. Това може да изглежда трудно за постигане, но все пак е възможно, особено ако се съсредоточите дълбоко или имате силна решимост най-накрая да достигнете до състояние на мир и покой. Не е необходимо да имате някакъв талант в пеенето или танцуването, за да изпитате спокойствието. Всеки може да постигне това, просто трябва да се концентрирате и да се изолирате от светските развлечения. За много кратко време вие ще достигнете състояние на ума, което е лишено притеснения и отвличане на вниманието. Състояние в което можете най-накрая да се почувствате спокоен и релаксиран.

Препоръчани продукти

loading...

Подобни статии

Янтра йога

Янтра йога

Янтра йога произлиза от тибетска будистка традиция при която се използват движения, пози, дихателни ...

Пурна йога

Пурна йога

„Целият живот е йога” – това е казал Шри Ауробиндо, който е бил индийски гуру и един от най-ранните ...

Лая йога

Лая йога

Лая йога е форма на йога, която се фокусира върху слушане на Нада или вътрешни звуци, които могат да...

Ин йога

Ин йога

Ин йогата е част от Даоистката йога. Тя включва Асани за укрепване на тялото и ви дава възможност да...